Recensies / nieuws

2014: UITVERKOCHT!
Helaas zijn zowel de Biografie Rogier van Otterloo met de DVD documentaire als de 3 CD Box 'Verzameld Werk' van Rogier van Otterloo niet meer verkrijgbaar! Mocht er nieuws zijn dat deze toch nog worden bijgedrukt, dan houden we u op de hoogte via deze website.

1 juni 2011: Biografie Rogier van Otterloo met DVD documentaire hier te bestellen
Stuur een email naar bas@basvanotterloo.nl o.v.v. het aantal exemplaren 'Biografie Rogier van Otterloo'  en uw naam en volledige adres. Graag het totaalbedrag à € 25,- per stuk, overmaken op bankreknummer:  
3691.17.999 t.n.v. W.S. van Otterloo, Aalsmeer
, dan heeft u binnen 5 werkdagen de bestelling in huis.

Het 1e exemplaar van de biografie over het muzikale leven van Rogier is 10 maart 2011 tijdens het concert in Vredenburg officieel overhandigd door de auteur John van Markwijk aan Willy van Otterloo, vrouw van Rogier en kreeg een prachtige recensie in Jazzflits van 9 mei 2011

9 mei 2011:Jazzflits recensie biografie Rogier van Otterloo
Klik hier voor de recensie. Kleine correctie op het bericht: deze unieke biografie is niet slechts verkrijgbaar voor vrienden van het Metropole Orkest, maar ook te bestellen via deze website vanaf eind mei 2011. Let op: beperkte oplage!!

14 maart 2011: Foto's van uniek concert: Hommage aan Rogier van Otterloo!
Een daverend succes was dit optreden in het uitverkochte Vredenburg - Leidsche Rijn - met zeker 1300 man publiek:
Met staande ovaties voor al die prachtige solisten en natuurlijk het geweldige Metropole Orkest! zie eerste foto's.

10 maart 2011:
van Metropole Orkest: Hommage aan van Rogier van Otterloo
Utrecht - Vredenburg - 20:15 uur
Een welbestede hommage aan Rogier van Otterloo, met daarbij de artiesten van de meest markante kopstukken uit zijn oeuvre: het Metropole Orkest, Rita Reys, Toots Thielemans, Thijs van Leer, Gerard Cox, Erno Olah en Louis van Dijk. Het programma wordt gepresenteerd door Edwin Rutten, met wie Rogier van Otterloo in 1961 zijn allereerste plaatje (Swingin' Swayers) opnam.
Omroep MAX maakt tevens tv-opnamen van dit unieke eerbetoon en u kunt deze opnamen bijwonen! Bestel hier uw kaarten (wees er snel bij, ze gaan hard!!)


Tevens zal de biografie over het muzikale leven van Rogier van Otterloo worden uitgebracht tijdens dit concert
Rogier had grote kwaliteiten als componist, arrangeur en orkestleider. Door zijn geheel eigen stijl heeft hij een duidelijk stempel gedrukt op het geluid van de lichte muziek in Nederland. Als arrangeur in de topjaren van CBS en als orkestleider van het Metropole Orkest speelde hij, tezamen met een selecte groep zeer getalenteerde mensen, gedurende lange tijd een centrale rol in de Nederlandse platen- en orkestwereld. Daar er tot nu toe weinig over zijn werk en achtergronden verschenen is, werd het hoog tijd dat er een boek over hem en dit tijdperk in de lichte muziek zou verschijnen. Ook zal daarbij uitgebreid worden ingegaan  op zijn commercieel minder succesvolle maar desondanks zeer eigen albums voor Polydor.
Tot nu toe is, doorgaans met enthousiasme, medewerking verleend door  zijn naaste familieleden als zijn oudste zoon Bas van Otterloo, John Vis, Cees Schrama, Ruud Jacobs, Joop de Roo, Tonny Eyk, Dick Bakker, Louis van Dijk, Frits Lambrechts, Gerard Cox,
Ernő Olah, Hans Bonsel en Piet Noordijk.

30 november 2010:
Via Vocalion en
eBay zijn de albums "On the Move" en "The French Collection"  op CD online verkrijgbaar!
Lees persbericht

6 november 2010:
De biografie over het muzikale leven van Rogier van Otterloo wordt uitgebracht op 10 maart 2011!
Tijdens het bijzondere concert van bekende solisten met het Metropole Orkest o.l.v. Arjan Tien op 10 maart in Vredenburg, zal ook dit boek officieel worden uitgebracht en zal het eerste exemplaar worden overhandigd worden.

Juni 2007
Op dit moment is in voorbereiding een biografie over het muzikale leven van Rogier van Otterloo.
Het boek beoogt een beeld te geven van Rogier van Otterloo en de ontwikkeling van de lichte muziek in vooral de jaren zeventig en tachtig in Nederland. Schrijver is John van Markwijk, in het dagelijks leven “institutioneel belegger”, maar daarnaast zeer begaan met de geschiedschrijving van de lichte muziek in Nederland.
Voor verdere informatie kunt u contact opnemen via 070-4190215 / 06-30611345 /
adsl594307@tiscali.nl
Ook wanneer u informatie over Rogier wilt delen, is dat uiteraard zeer welkom.

 

4 december 2006
Radio uitzending van het concert 3 x van Otterloo met het Metropole Orkest, op de concertzender om 22.00 uur. Voor frequenties kijk op www.concertzender.nl. Met medewerking van Bas van Otterloo

29 september 2006
Speciaal concert 3 x van Otterloo met het Metropole Orkest in Muziekgebouw aan het IJ, Amsterdam, met medewerking van Bas van Otterloo, NPS, B-OOST.

September 2005:
internet-radioprogramma Muziek Mozaiek aflevering 10: Rogier van Otterloo!
Met medewerking van Bas en Katelijne van Otterloo

Maart 2005
Zondagochtend 13 maart tv-documentaire over Rogier van Otterloo.
11:00 - 12:00 uur Ned 3.
http://www.vpro.nl/programma/vrijegeluiden/artikelen/21289070/

Maart 2005
stuk over 'Randstad' tune Rogier van Otterloo
http://www.theboombap.nl/theFeature/2004feature2-p1.php

Januari 2005
Er is een grote vraag naar partituren van de muziek van Rogier. Op dit moment kunnen wij helaas (nog) niet aan deze vraag voldoen.
Wél is er een arrangement van Soldaat van Oranje voor Fanfare geschreven door Thijs van Otterloo.
Voor meer info mail
Thijs

 

November 2004
"Verzameld Werk" van Rogier van Otterloo is genomineerd voor een Edison

Zie ook hier
 
November 2004:
De
muziek van Soldaat van Oranje wordt veelvuldig gebruikt bij het zeer goed bekeken programma "De Grootste Nederlander". Missen we niet een grote Nederlander in de lijst van dit programma?
 
Juli 2004:
Muziek van Rogier wordt gespeeld op North Sea Jazzfestival door de Small BigBand + strings o.l.v. Johan Plomp. Nieuwe arrangementen van Johan. Dit concert werd bijgewoond door 5000 mensen en was een groot succes.
 
Januari 2004:
SONY music draagt 3 CD-box "Verzameld Werk" van Rogier van Otterloo voor voor een Edisonnominatie
 
Telegraaf  08-11-2003
Algemeen Dagblad 14-02-2004
Volkskrant 10-04-2004
ALOHA 2004
 
 
 

Telegraaf  08-11-2003, Stan Huygens Journaal

 

Recensie Algemeen Dagblad 14-02-2004

 
 
Recensie Volkskrant 10-04-2004
 
Recensie ALOHA